Machiaj, păr, haine, trenduri schimbate de la sezon la sezon. Astăzi ne plac buzele roșii, mâine nu mai sunt la modă, ieri purtam unghiile naturale, astăzi cât mai multe ștrasuri pe ele. În anii '20 erau foarte sexy sprâncenele pensate subțiri, moda de azi le vrea naturale.
Și totuși, tot ce iese din tiparul nostru, nu acceptăm. Ba din contră, trebuie ca cel care iese din tipar să se schimbe și să fie așa cum considerăm noi ca este bine, corect, nu contează ca nu va mai fi EL/EA. Nu contează motivele pentru care este așa, nu contează faptul că se simte bine în pielea sa. Nu, trebuie să fie așa cum vrem noi și nu se poate altfel.

Ori că e vorba de machiaj, ori că e vorba de viață în general, ceva oricum nu e bine

O fată se machiază zilnic. Păi nu se iubește naturală și ar trebui să mai renunțe la machiaj. De ce merge la sală machiată, ce înseamnă asta? Prea mult fond de ten pe față ei, zici ca e dată cu glet.
O alta nu se machiază deloc. Nu este feminină, și ce înseamnă părul ăla scurt ca la băieți. Este fată frumoasă! Să își lase părul lung, să se machieze puțin, să își pună în valoare trăsăturile și să își schimbe look-ul, să fie mai feminină.
O persoană este foarte sociabilă și mereu cu zâmbetul pe buze. O alta este mai retrasă, vorbește mai puțin, nu se împrieteneste ușor cu oamenii. Păi, de ce a doua persoană e așa retrasă, ascunde ceva sau are o problemă. Nu frate, așa este ea, ăsta este felul ei.

Exemplu sunt chiar eu

- Sor-mea se îmbracă doar în negru și greu am înțeles că noi avem gusturi și păreri diferite despre culori, stări. Cine sunt eu să îi impun să renunțe la tricourile largi și negre? Cu ce mă afectează pe mine hainele ei? Cine sunt eu să îi impun să fie ca mine sau ca restul, dacă ea se simte bine așa? Nu îi plac fustele, mie da. Și ce, fac grevă să poarte fuste? Nu. Ea nu este eu. Ea este ea și o iubesc așa cum este, cu tot cu tricourile ei negre. -

Eu zic să nu ne mai intereseze ce fac ceilalți, să ne vedem de ceea ce facem noi. Să nu ne mai dăm cu părerea despre cum se machiază sau nu, despre hainele pe care le poartă, ce postează pe social media și să trăim mai mult pentru noi. Nu mereu ceea ce se poartă sau nu este ceea ce ne face să ne simțim bine. Nu toate lucrurile sunt perfecte așa cum le vedem noi. Gândim diferit și ne vedem diferit. Standardele țin fix de fiecare om, așa cum se simte bine, indiferent de cum îl văd ceilalți. Nu trebuie să ne schimbăm ca să fim pe plac nimănui, ci trebuie să ne simțim bine cu noi. Știți, este loc pe lume pentru fiecare.

Am o melodie ce îmi place și este potrivită pentru subiect. O las aici să o ascultați și voi Armin van Buuren - Blah Blah Blah.  Între timp, vă invit să citiți un alt articol ce ne arată, din nou, că putem fi diferiți chiar și atunci când vine vorba de executarea machiajului.