În toate revistele de modă, fashion, beauty și nu numai, vedem poze cu vedete, fete, femei fără cusur, însă dacă ai ocazia să le întâlnești față în față realizezi faptul că acele poze nu reflectă deloc realitatea. Acest lucru este posibil datorită Photoshop-ului.

Dacă intrăm pe site-uri de socializare vom vedea că există același trend, însă cu instrumente asemănătoare Photoshopului și anume filtrele, ori ale telefonului ori ale site-ului de socializare, dar rezultatul este același și anume înfrumusețarea imaginii, pozei, subiectului din acea poză.

 Sursa: Instagram
In cazul pozelor în care sunt prezentate machiajele, folosirea lor poate avea părți bune și mai puțin bune. Din punctul meu de vedere, pentru a arăta clienților sau posibililor clienți ceea ce eu lucrez, aceștia trebuie să vadă exact realitatea. Pentru ca acest lucru să fie posibil, când prelucrez o poză pot ajusta luminozitatea acesteia, contrastul culorilor, blura sau ascunde fundalul, pot lumina subiectul sau zona pe care doresc să o evidențiez.

Aceste ajustări ale pozelor le puteți vedea și pe pagina mea de Facebook.

Însă consider că nu este fair play, ca în prezentarea pozelor să existe beauty face, mărirea ochilor, mărirea buzelor, subțierea feței, scoaterea coșurilor sau a ridurilor. În momentul în care un client apelează la serviciile mele o face pentru a-i oferi exact ceea ce vede în poze. În cazul acesta, la finalul machiajului, când se va privi în oglindă, va observa faptul ca eu nu am redus din riduri sau coșuri ci doar le-am astupat. Rezultatele nu vor fi deloc asemănătoare cu pozele mele.

Este normal ca acea clientă să fie nemulțumită pentru că a apelat la serviciile mele în ideea de a-i oferi ceea ce i-am prezentat. Ori dacă eu prezint poze realiste, atunci clienta va ști că nu fac operații estetice sau tratamente în timp record ci o ajut să scoată în evidență frumusețea naturală și să îi ascund micile defecte. Un exemplu regăsiți aici.

Orice femeie are ceva frumos, ochi, buze, pomeți, bărbie, sprâncene etc.,

Responsabilitatea mea ca make-up artist este să îi pun în evidență acele trăsături care o avantajează. În acest mod persoana care se află în fața mea va prinde încredere în ea și va fi mulțumită de ceea ce vede în oglindă.

Mă puteți urmari și pe Instagram mihaelmaria.makeup.