Indiferent că aveți un ten perfect sau unul cu probleme ca al meu, curățarea zilnică și aplicarea produselor de îngrijire adecvate, vă ajuta la prevenirea îmbătrânirii pielii și a apariției ridurilor ori a coșurilor.
În fiecare dimineață primul pas pe care îl fac este să îmi demachiez fața cu un demachiant bifazic care ajută la îndepărtarea impurităților și la împrospătarea aspectului tenului.

 Cum v-am obișnuit, deja, Homemade with love.

După demachiere urmează aplicarea unei ape de lavandă care calmează tenul și îl pregătește pentru următorul pas și anume hidratarea. Apa de lavandă este calmantă și reconfortantă și poate fi folosită chiar și pe cele mai sensibile tenuri, chiar și cu tendințe acneice cum este al meu. O puteți cumpăra la un preț bun de aici.
Următorul pas este hidratarea. Niciodată nu uit de acest pas. Cremele special concepute pentru tipul meu de ten conțin ulei de tea tree care pe lângă hidratarea intensă are și proprietăți terapeutice și luptă împotriva apariției de noi coșuri.
 Homemade with love.
După acești trei pasi importanți, urmează aplicarea unui fond de ten lejer ca Revlon sau a unui BB Cream, pe care îl prepar singură prin amestecul unei creme și a unui fond de ten potrivit tenului meu, în vederea protejării pielii de impuritățile pe care le poate acumula întreaga zi. Ochii îi conturez discret cu un creion după care aplic mascara.
Pentru buze hidratate și strălucitoare folosesc un balsam de buze despre care am mai vorbit intr-un alt articol pe care îl poți regăsi aici.
După o zi întreagă în care tenul meu a acaparat nenumărate impurități și a fost acoperit de fond de ten, seara vine momentul curățării și al răsfățului cu demachiantul bifazic, ori a unui gel de curățare cu ulei de tea tree, urmat de calmarea cu apa de lavandă și hidratarea cu o cremă cu ulei de tamanu.

Este foarte important ca seara tenul să fie demachiat și curățat de acumulările de peste zi pentru a putea respira pe timpul nopții și a se putea reface.

 

În asta constă rutina mea zilnică prin care îmi răsfăț tenul. Tu ce rutină ai? Îmi puteți detalia rutina voastră zilnică de îngrijire a tenului la sectiunea comments.

Află și ce rutină am, pentru o curățare intensă a tenului.