De când am aflat că sunt însărcinată am facut o pauză de la machiaj și am reluat activitatea când D. avea aproximativ 6 luni. Este minunat să pot face ceea ce îmi place și totodată să și petrec timp cu copilul meu. Acest lucru mă face să mă gândesc serios dacă după cei 2 ani de concediu maternal să mă întorc în rândul mămicilor cu un job într-o corporație sau dacă să fiu Work At Home Mom cu normă întreagă. De ce zic asta? Pentru că de când am descoperit această comunitate am realizat că viața nu înseamnă doar să te trezești zilnic la 6 dimineața, să fii la 8 sau 9 punctual la job că altfel ești tras la răspundere, să stai 8,9,10 ore la program cu pauze bine stabilite de masă sau mers la baie și să vii acasă încărcată  emoțional cu tot bagajul de la job doar pentru a te pregăti pentru o nouă zi în care faci același lucru.

WAHM mi-a dat șansa să văd că se poate și altfel. Aici am cunoscut mame puternice așa cum este Cristiana Georgescu despre care am povestit în articolul Produse cosmetice handmade, mame învingătoare, care au avut curajul să pornească pe un drum plin de eșecuri și împliniri și așa am prins curajul și încrederea în mine de a merge mai departe pe drumul mămicilor care lucrează de acasă. Și sentimentul este tot mai intens cu fiecare zi ce trece, cu fiecare eveniment sau întâlnire pe care o avem.

Și pentru că de curând am participat la 2 astfel de evenimente aș dori să povestim puțin despre unul dintre ele, iar despre cel de-al doilea voi vorbi într-un alt articol în curând.

Weekend-ul 26-27 Mai 2018, am luat parte, împreună cu alte câteva mămici, la Festivalul de Artizanat ce a avut loc în Mall Veranda din București. Evenimentul a fost organizat de către Asociația Work At Home Moms iar organizatorul acestuia a fost Florentina Marilena Baloș Project Manager al Asociației. Acolo au fost organizate expoziții de produse făurite de mămici care fac parte din Asociație, produse începând de la îmbrăcăminte și încălțăminte croșetate, cusute și/sau țesute manual, dulciuri fără zahăr, expoziție de cărți educative pentru copii începând de la vârste foarte mici, cutii aranjate prin tehnica șervețelului, jucării, lenjerii de pat, aranjamente nemuritoare cu mușchi stabilizați, bijuterii din fetru și cusute manual cu motive tradiționale, decorațiuni din lână, figurine din ipsos, păpuși sub formă de pandantive.

Tot în cadrul aceluiași festival au fost susținute și ateliere de creație pentru cei mici. Ei au fost învățați cum să facă jucării din fetru și fire de lână, flori din hârtie creponată, au împâslit zâne din lână, au confecționat fustițe tutu fără cusături, au țesut, au pictat, au modelat în ipsos. Copiii s-au distrat și au învățat lucruri noi adaptate vârstei lor și toate acestea gratuit, fiecare părinte având ocazia să facă o donație, dacă acesta a dorit.

A fost o atmosferă plăcută, m-am reîntors pentru o clipă în copilărie. Toate lucrurile handmade mi-au adus aminte de momentele de la grădiniță în care ne puneau educatoarele să facem lucruri cu plastilina sau hârtie creponată pentru a decora clasele.

În cadrul aceluiași eveniment, mămicile au avut parte de momente de răsfăț și relaxare prin ședințe de machiaj gratuit, machiaje făcute de mine și o altă colegă make-up artist, ședințe al căror sponsor a fost Gina Neacșu Oriflame. Gina mi-a arătat și m-a învățat cum să mă promovez și cum să atrag clienții prezentându-mi câteva tips-uri.

Și tocmai pentru că evenimentul a fost unul minunat a venit și televiziunea pentru a face un reportaj, pentru a-l aduce și în casele oamenilor. Puteți viziona reportajul și aici, iar mai jos puteți vedea câteva poze de la festival.